Jeugdwet en Wet Passend Onderwijs

Er liggen grijze gebieden tussen Jeugdwet en Passend onderwijs. De doelstellingen van beide wetten overlappen elkaar voor een deel. Dat leidt in praktijk regelmatig tot het naar elkaar wijzen, terwijl hetgeen niet in het belang van de jongere/leerling is.

In deze training wordt vanuit beide invalshoeken bekeken welke taken bij welke terreinen horen. Daarbij wordt uitgegaan van veel ervaren problemen en daarna specifiek ingezoomd op enkele grotere probleemgebieden zoals wachtlijsten (overigens over en weer) en bijbehorende tijdelijke voorzieningen, leerlingenvervoer, thuiszitters en de grens bij persoonlijke verzorging.

Tijdens de training gaat het over:

  • Doelstelling Jeugdwet;
  • Relatie Jeugdwet & onderwijs en hoe passend onderwijs en Jeugdwet elkaar vinden;
  • Grijze gebieden tussen Jeugdwet en Passend onderwijs;
  • Doelstelling passend onderwijs.

Na het volgen van deze training zal je gemakkelijker met praktijkproblemen om kunnen gaan dan daarvoor.

Trainer: Wim Peters

Wim Peters is een gepassioneerde en ervaren docent met een rijke achtergrond in pedagogiek en orthopedagogiek. Met meer dan vier decennia aan expertise heeft Wim een indrukwekkende loopbaan achter de rug, variërend van zijn tijd als docent tot zijn rol als beleidsdirecteur bij het Provinciaal Overleg Revalidatie Friesland. Zijn uitgebreide ervaring strekt zich uit over verschillende gebieden, waaronder jeugdbescherming, onderwijs en juridische ondersteuning van overheidsinstanties. Zelfs na zijn pensionering blijft Wim actief, met een focus op het geven van cursussen, het ondersteunen van gemeenten en het voeren van procedures, zowel nationaal als internationaal.

Programma

  • Doelstelling Jeugdwet
  • Relatie Jeugdwet & onderwijs en hoe passend onderwijs en Jeugdwet elkaar vinden
  • Grijze gebieden tussen Jeugdwet en Passend onderwijs
  • Doelstelling passend onderwijs

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.