NLP bij jeugdzorgprofessionals

In deze training ontdek jij om vanuit elke context waar ongewenst gedrag tot overtuiging actief is, een verandering in te brengen. Op welk neurologisch niveau start je het veranderingsproces waardoor het op gedrag te implementeren is en de jongere inzicht krijgt en de verandering beklijft. Gedrag is niet wie je bent, maar wie je bent neem je wel mee in je gedrag of functie in de maatschappij. Elk gedrag heeft effect en daar hoort ook verantwoordelijkheid bij. Deze training geeft inzicht in: als ik blijf doen wat ik altijd deed, blijf ik krijgen wat ik altijd kreeg.

Altijd al willen weten wat maakt dat mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen, hoe het komt dat mensen bepaalde patronen hanteren? Waarom je bepaalde gedachten, gevoelens en gedragingen hanteert die je niet meer dienen? Hoe communiceer ik eigenlijk en wat is het effect daarvan op anderen?

Allerlei zaken waar een NLP een antwoord op geeft, waardoor je sterker, succesvoller en krachtiger in jouw communicatie, werk en leven komt te staan. NLP biedt diverse methodieken om jouw eigen patronen te doorbreken en duidelijker te communiceren met uzelf en anderen.

Effectief communiceren is belangrijk, in welke relatie u zich ook bevindt. Of het nu gaat om contact met cliënten, medewerkers of privé, overal komt goede communicatie terug als een basisvoorwaarde. Deze training leert je onder andere gedrag waar te nemen vanuit zintuiglijke scherpzinnigheid en hoe een geslaagde communicatie met cliënten binnen de jeugdzorg te bereiken. Daarnaast leer jij tijdens deze training duidelijk af te stemmen op de communicatie en het veranderen van gedrag om doelen te bereiken.

Na de training:

  • Kan je herkennen wanneer een gedragspatroon niet werkt;
  • Kan je verantwoordelijkheid nemen om het te veranderen;
  • Kan je in de schoenen van een jeugdige stappen om zich zo uit te drukken op een manier die hen zal bereiken;
  • Ken je basisprincipes en het NLP-communicatiemodel van NLP.

Trainer: Lilian Bakels

Lilian Bakels is als internationaal trainer aangesloten bij de NVNLP (Nederlandse Vereniging Neuro linguïstisch Programmeren). Daarvoor heeft ze vanaf 2003 meerdere opleiding binnen de NLP-methodiek gevolgd. Daarbij startte Lilian Bakels haar bedrijf 4 YOU Training &Advies. Wat ooit begon met een coachklant groeide uit tot een wervelende organisatie die haar sporen in Zeeland al geruime tijd heeft verdiend. Begin 2007 stelde Lilian Bakels een elfkoppige projectgroep samen, met als doel de opzet van een projectplan voor begeleiding en coaching van jeugd en gezin. Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van A House 4 You in 2008. Haar missie en passie is om alle jeugdwerkers in contact te brengen met een NLP-ervaring. Iedere hulpverlener verdient volgens haar een tip van de sluier van deze unieke methode. Als Directeur van zowel het NLP instituut als coach en trainingscentrum Jeugd en Gezin, zet ze alle zeilen bij om dit onder jeugdwerkers bekend te maken. De reden? Om op een efficiënte en effectieve manier de jogneren hun eigen potentieel te brengen op welk niveau ook. Daarbij wordt uit gegaan van de kracht van eenvoud.

Onderwerpen

  • NLP communicatiemodel: hoe beleef en sla je ervaringen op;
  • Coachen richting je doel: waar sta ik , wat is mijn doel en hoe kom ik daar;
  • Leren zintuiglijk specifiek waarnemen;
  • Optimaal leren aansluiten bij de ander;
  • Vanuit welk zintuiglijk voorkeurssysteem handelt de ander?

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.