Oplossingsgerichte gespreksvoering

Deze training is op wo-niveau.

Oplossingsgerichte gespreksvoering richt zich, in de taal van de ander zelf, op het ontdekken van krachten en de ‘uitzonderingen op het probleem’. Vanuit het contact wordt er gewerkt aan, door je gesprekspartner zelf bedachte, oplossingen die in de context van deze persoon uitvoerbaar moeten zijn. Deze training geeft een praktische inleiding in het oplossingsgerichte gespreksvoering. Behalve met cliënten zelf, is dit ook een uitstekende manier van gespreksvoering met andere professionals.

Deze training geeft een praktische inleiding in het oplossingsgericht werken. De training is interactief van aard. De actieve training uit zich middels het stellen van vragen, deelnemen aan rollenspellen en inbrengen van casuïstiek. Dit om de leereffecten te vergroten en aan te sluiten bij de specifieke vragen uit de groep.

Leerdoel

Het kunnen inzetten van oplossingsgerichte gesprekstechnieken als toevoeging aan bestaande (probleemgerichte) gesprekstechnieken, motiveren voor behandeling, werken met de achtstappen dans.

Trainer: Drs. S (Sjoerd) te Dorsthorst

Sjoerd is BIG geregistreerd psychotherapeut en momenteel werkzaam bij Centrum voor Deeltijdbehandeling als regiebehandelaar voor adolescenten en volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek. Specialisaties; professionaliteit, oplossingsgerichte (gedrags)therapie, feedback en de therapeutische alliantie, persoonlijkheidsproblematiek (in ontwikkeling). 

Freelance trainer, docent en supervisor. Hoofddocent Professionaliteit in de GZ-opleiding, docent bij Universele Factoren in de psychotherapie en KP opleiding van PPO. Hoofddocent Oplossingsgericht Werken in de opleiding tot Orthopedagoog Generalist. Docent oplossingsgericht werken bij Hanze Pro in verschillende opleidingen.Programma

  • De basics: visie en grondregels van oplossingsgerichte gespreksvoering.
  • Oefeningen met de grondregels van oplossingsgerichte gespreksvoering
  • Oefening Oplossingsgerichte taal 
  • Acht stappen dans 
  • Doelen stellen 
  • Oefening acht stappendans
  • Evaluatie en experiment

Meld je nu aan voor de Bijscholingsdag

Wil jij deze training volgen? Meld je dan nu aan voor de Bijscholingsdag! Aanmelden doe je via de button hieronder.