Branchecertificaat jeugdzorgwerker

Voldoe jij als jeugdprofessional niet aan de registratie-eisen van het SKJ? Dan moet jij waarschijnlijk het branchecertificaat jeugdzorgwerker behalen. Maar hoe behaal je deze? Wij kunnen je daar bij helpen met behulp ons EVC-traject.

Wat is het branchecertificaat Jeugdzorgwerker?

Het branchecertificaat is het officiële bewijs dat aantoont dat je in de uitoefening voldoet aan de standaarden van het branchecertificaat jeugdzorgwerker. Wanneer je ons EVC-traject succesvol hebt doorlopen ontvang je van ons het ervaringscertificaat. Dit ervaringscertificaat wordt door het Nationaal Kenniscentrum EVC verzilverd tot het vakbekwaamheidsbewijs ‘vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional’. Dit vakbekwaamheidsbwijs kan je bij het SKJ indienen zodat jij een SKJ geregistreerd professional wordt.

Over het EVC-traject

Zoals we al zeiden kan je het branchecertificaat behalen middels het EVC-traject. Dit is een traject van twaalf weken welke je online kunt doorlopen waar in je jou kennis en ervaring zichtbaar maakt in een portfolio. Vervolgens word jouw kennisniveau middels het portfolio beoordeeld en vastgelegd. Het fijne aan ons EVC-traject is dat er geen wachttijd is en dat je direct aan de slag kunt!

Quickscan

Weten of je doormiddel van ons EVC-traject het branchecertificaat kunt behalen? Start dan direct onze Quickscan. Binnen enkele minuten weet je of je in aanmerking komt voor het doorlopen van dit traject.