Depressie & Suïcidaliteit bij jongeren

Meppel
 574,75
Divers

Tijdens deze ééndaagse training krijgen deelnemers meer informatie over de diagnostische kenmerken, herkomst en verschillende werkingsmechanismen omtrent depressiviteit. Vragen die centraal zullen staan gedurende de eerste helft van de trainingsdag zijn: Welke zaken dragen bij aan de ontwikkeling van een depressie? Hoe herkent men een depressie (in ontwikkeling)? Welke diagnostische criteria zijn er rondom de classificatie van depressiviteit en aanverwante stoornissen? Welke (aangetoond effectieve) interventies zijn er op het gebied van depressiviteit? Door middel van praktijkvoorbeelden, beeldmateriaal en het delen van ervaringen wordt de training toegespitst op de dagelijkse werkpraktijk van de deelnemers.

Gedurende de tweede helft van de dag wordt er stil gestaan bij het onderwerp suïcidaliteit. Tijdens deze uren krijgen deelnemers meer achtergrondinformatie over het CASE-model voor het in kaart brengen van suïcidaliteit. Er zal worden stilgestaan bij het herkennen van signalen van suïcidaliteit, belangrijke elementen voor een correcte taxatie en men zal oefenen met gespreksvaardigheden op het gebied van suïcidaliteit. Wetende dat het belangrijkste element van een succesvolle interventie op dit gebied het maken van contact met de cliënt is, hoe doe je dit dan in de praktijk? Het is de bedoeling dat deelnemers de middag afsluiten met meer gereedschap in hun gereedschapskist om suïcidaliteit in de werkpraktijk te herkennen en bespreekbaar te maken.

Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.

Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via scholing@jeugdprofessionalsnederland of bel naar 085-4018365.

Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaal prijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Depressie,
  • Suïcidaliteit,
  • Diagnostiek,
  • Taxatie,
  • Interventie.

Dennis Ros

Echtgenoot van Jorien, vader van Teun en baasje van hond Nugget. Ruim tien jaar werkzaam binnen de Jeugdhulpverlening. Eerst in de GGZ, daarna binnen de gehandicaptenzorg. Als begeleider op leefgroepen gewerkt, maar momenteel als regiebehandelaar werkzaam. Daarnaast sinds zeven jaar aandachtsfunctionaris suïcidepreventie en sinds een jaar hoofddocent binnen de OG-Opleiding van OGZon. Belangrijke elementen binnen het werk, maar ook het leven in het algemeen: Empathie, Verbinding, Doelgerichtheid en Authenticiteit. Wat je ziet is wat je krijgt.

Leerdoelen

Na afloop van de training heb je meer kennis en vaardigheden omtrent het omgaan met depressiviteit en suïcidaliteit in de dagelijkse werkpraktijk. Daarnaast meer zelfvertrouwen omtrent het aangaan van het gesprek over deze onderwerpen.

De studiebelasting voor deze training is een dagdeel van in totaal 6 uur. De lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

  • Je investering voor deze training bedraagt €574,75
  • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
  • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen
  • Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname
  • Deze training is door het SKJ geaccrediteerd met 6.00 punten in de categorie formeel leren

 

 574,75

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen over deze training? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via
Detachering voor werkgevers

Incompany

Deze training incompany volgen? Neem contact met ons op of lees hier meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Voed je kennis! (Over eetstoornissen)

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden. Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Het begrip ‘ouder’ in de jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 2 februari 2024 ging Wim Peters in op wanneer iemand volgens de jeugdwet tot ouder gerekend wordt en wat dit betekent.

E-learning Motiverende Gespreksvoering

Ontdek tijdens deze e-learning hoe je weerstand effectief kunt transformeren naar groei en verandering door middel van motiverende gespreksvoering (MGV). Deze e-learning biedt je als jeugdprofessional inzicht in de mechanismen van gedragsverandering en voorziet je van praktische tools om weerstand te overwinnen en groei en verandering te bevorderen. Je leert hoe je motivatie en gedragsverandering kunt stimuleren.