Met beeldtaal wordt in deze e-learning de contextuele theorie van onder andere ‘loyaliteiten’ en de ‘balans van geven en ontvangen’ inzichtelijk gemaakt. Toegespitst op kinderen die opgroeien in een onveilige thuissituatie en uit huis worden geplaatst/uit huis geplaatst zijn. Je leert kijken door de raampjes van vele betrokkenen rondom een uithuisplaatsing. In het werk als jeugd- en gezinsprofessional is het goed om te beseffen dat je zelf ook uit een vader en moeder bent ontstaan en dat deze e-learning wellicht thema’s uit je eigen leven aanraakt. Zorg hierin goed voor jezelf!
In deze e-learning maak je kennis met het contextuele gedachtegoed en specifiek met de thema’s’ loyaliteit en de balans van geven en ontvangen. Met beeldtaal wordt de theorie verduidelijkt en toegepast op een echtscheiding en (samengestelde) gezinnen.
Met beeldtaal wordt de contextuele theorie van onder andere ‘loyaliteiten’ en de ‘balans van geven en ontvangen’ inzichtelijk gemaakt. Eerst wordt stilgestaan bij gezinnen en hoe dat werkt met opgroeien en generaties. Daarna wordt ingezoomd op gezinnen die een echtscheiding doormaken of een nieuw samengesteld gezin vormen. In deze e-learning leer je kijken door de raampjes van vele betrokkenen rondom een echtscheiding en in een samengesteld gezin. Na een stuk contextuele theorie en de achtergrond daarvan, wordt dieper ingegaan op de verschillende factoren van betekenis binnen de contextuele werkwijze.
Deze e-learning maakt letterlijk zichtbaar welke dynamieken er spelen in (samengestelde) gezinnen en bij een echtscheiding. De contextuele bril maakt loyaliteiten zichtbaar en de daarbij behorende balans van geven en ontvangen. Door het inzetten van beeldtaal krijgt de jeugd- en gezinsprofessional er een tool bij om situaties en gevoelens waar woorden tekort schieten toch op tafel te krijgen en bespreekbaar te maken.
Leerdoelen:
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken en een contextuele benadering willen hanteren, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.
De e-learning is op hbo-niveau.
De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).
Voor de e-learning ‘Contextueel werken bij (samengestelde) gezinnen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.
De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.
Deze e-learning is geaccrediteerd met 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.
€ 69,00