E-learning Het Juridisch Kader Jeugdzorg

 69,00
SKJ

Als jeugdconsulent ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet en heb je als taak om ervoor te zorgen dat kinderen en jeugdigen veilig en optimaal kunnen opgroeien. Het is belangrijk om te beseffen dat dit niet alleen kan en dat je veel samenwerkt met andere disciplines.

Daarnaast is het goed om te realiseren dat hoewel de Jeugdwet landelijk is, veel zaken regionaal of gemeentelijk zijn ingedeeld, zoals de Veiligheidsregio’s, provinciale inkoop van zorgorganisaties, verordeningen en beleid van gemeenten. Hierdoor kan het voorkomen dat een jeugdconsulent in de ene gemeente anders werkt dan in een andere gemeente, maar de Jeugdwet blijft altijd het uitgangspunt.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en aanpassingen van de Jeugdwet, zodat je deze goed kunt blijven toepassen in de praktijk. In de e-learning ‘Het juridisch kader Jeugdzorg’ komen onder andere onderwerpen aan bod zoals wanneer de Jeugdwet wordt ingezet, het doel van de Jeugdwet, verlengde jeugdhulp, het woonplaatsbeginsel en de verschillende vormen van financiering.

Leerdoelen:

  • Je kent het doel en de kaders van de Jeugdwet
  • Je hebt kennis van de verschillende vormen van zorg en begeleiding
  • Je kent de voorwaarden met betrekking tot de verlengde Jeugdwet
  • Je kent de financiering van de Jeugdwet

Deze e-learning is geschikt voor zowel startende jeugdconsulenten als voor degenen die meer willen weten over het juridisch kader van de Jeugdzorg.

Opleidingsniveau 

De e-learning is op hbo-niveau.

Voor de e-learning ‘Het juridisch kader jeugdzorg’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 4.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 4.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Basistraining werken met het Vlaggensysteem

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. De methodiek is ontwikkeld door het Belgische Sensoa in samenwerking met Movisie. In het Vlaggensysteem wordt seksueel gedrag van kinderen en jongeren gekoppeld aan zes criteria (wederzijdse toestemming, vrijwilligheid, gelijkwaardigheid, ontwikkeling, context en zelfrespect) en vier gekleurde vlaggen (van groen, gezond gedrag, tot zwart, zwaar grensoverschrijdend gedrag). Tijdens de training wordt kennis over de seksuele ontwikkeling gedeeld en besteden we aandacht aan waarden en normen rond het thema seksualiteit. We gaan aan de hand van casuïstiek oefenen om de criteria uit het Vlaggensysteem toe te passen, zodat je na de training de methodiek kan gebruiken in je eigen werk of opvoeding.

Depressie & Suïcidaliteit bij jongeren

Kennis en ervaring op het gebied van depressiviteit en suïcidaliteit. Met name dit laatste onderwerp is nog altijd beladen en wordt zeer wisselend belicht binnen de jeugdhulpverlening. Iedereen die hier aandacht aan schenkt, voelt zich vervolgens meer bekwaam om hier in de praktijk mee te kunnen werken.

E-learning Contextueel werken met beeldtaal met (samengestelde) gezinnen

In deze e-learning maak je kennis met het contextuele gedachtegoed en specifiek met de thema’s’ loyaliteit en de balans van geven en ontvangen. Met beeldtaal wordt de theorie verduidelijkt en toegepast op een echtscheiding en (samengestelde) gezinnen.