Oplossingsgerichte gespreksvaardigheden

E-learning Motiverende gespreksvoering

2 uur
E-learning
 69,00 Excl. BTW
 69,00 Incl. BTW

Ervaar jij in je werk strubbelingen en of weerstand bij je cliënt en wil je ervaren hoe het is om motiverend in gesprek te gaan met jongeren over dit onderwerp? In de e-learning motiverende gespreksvoering leer jij alles over deze gesprekstechniek. Zo weet je na het volgen van de e-learning wanner je motiverende gesprekstechniek kan inzetten en hoe je dat doet! Na het volgen ben je instaat de jongere te motiveren tot gedragsverandering en spreek jij verandertaal.

Let op! De e-learning is op dit moment nog in aanvraag bij het SKJ. Wacht daarom nu nog met het maken van de toets en het indienen van het certificaat bij SKJ.

Deze e-learning is ontwikkeld om jou te voorzien van de volledige opzet en toepassing van de gesprekstechniek ‘motiverende gespreksvoering’ (of motivational interviewing). Het bevat essentiële kennis en vaardigheden om effectief te werken met jongeren waarbij gedragsverandering gewenst is. Je leert wanneer je motiverende gespreksvoering kan inzetten, hoe het werkt en hoe je het toepast. Of je nu aan het begin van je carrière staat of een doorgewinterde professional bent, deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die jouw vermogen voor het aanzetten tot gedragsverandering zullen versterken. Hier heb je geen voorkennis voor nodig.

Onderwerpen

Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Wat is motivatie?
  • De Spirit van motiverende gespreksvoering
  • Jouw houding als professional
  • Motiverende gespreksvoering
  • Strategieën voor verandertaal

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je weet contact te maken met de jeugdige
  • Je kent de basisprincipes van motiverende gespreksvoering
  • Je kent het belang van jouw houding als professional in het faciliteren van gedragsverandering
  • Je hebt kennis over het proces van gedragsverandering
  • Weet je de juiste taal te gebruiken en vragen te stellen

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk in staat willen zijn jongeren te motiveren en ondersteunen bij gedragsverandering, maar die hier graag meer over willen weten en willen leren hoe. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

 

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Motiverende gespreksvoering’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Let op! De e-learning is op dit moment nog in aanvraag bij het SKJ. Wacht daarom nog met het maken van de toets en het indienen van het certificaat bij SKJ.

Informatie of advies nodig?

085 – 401 83 65 (algemeen) 085 – 130 27 39 (EVC)

Schrijf je vandaag nog in!

 69,00