E-learning Intervisietraining

Online
 69,00
2 uur
Divers

Het doel van deze e-learning is dat je voor jezelf leert ontdekken hoe intervisie je kan helpen jouw werkproblemen te benaderen en daar waar mogelijk op te lossen. Het draagt bij aan jouw persoonlijk-professionele groei. Je krijgt handvatten om via methodische en intercollegiale toetsing actief te werken aan die zaken die je als moeilijk, ongrijpbaar of blokkerend ervaart. Het daagt je uit om je oplossingsvaardigheden te vergroten, meer-perspectivisch te kijken en vooral om te leren van de ervaringen van intervisiegroepsgenoten.

Door de tools en strategieën uit deze e-learning toe te passen verhoog je de effectiviteit en doeltreffendheid van intervisiebijeenkomsten en ben je ook zelf in staat goed voorbereid een intervisiegroep op te zetten.

Het doel van deze training Intervisie is dat je voor jezelf leert ontdekken hoe intervisie je kan helpen jouw werkproblemen te benaderen en daar waar mogelijk op te lossen. Het draagt bij aan jouw persoonlijk-professionele groei. Je krijgt handvatten om via methodische en intercollegiale toetsing actief te werken aan die zaken die je als moeilijk, ongrijpbaar of blokkerend ervaart. Het daagt je uit om je oplossingsvaardigheden te vergroten, meer-perspectivisch te kijken en vooral om te leren van de ervaringen van intervisiegroepsgenoten.

Na het volgen van deze training heb je kennis over de herkomst van intervisie en begrip van de theoretische en conceptuele opbouw van het intervisiemodel. De training stimuleert het ontwikkelen van zelfreflectie en geeft handreikingen om dit te onderzoeken. Er wordt ruim aandacht besteed aan het oefenen en evalueren van jouw ervaringen in een intervisiesetting. De training is bedoeld om je uit te rusten met kennis en vaardigheden zodat je voorbereid in een intervisiegroep kan deelnemen, of deze in samenwerking met anderen zelf op te zetten.

Daarbij is het een onmisbare ‘tool’ wanneer intervisie een verplicht onderdeel is van (her)registratie voor bijvoorbeeld de SKJ, en andere beroepsverenigingen.

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk gebruik maken van intervisiegroepen, die ze zelf opzetten of daaraan deelnemen, maar die hier nog meer kennis van- of (werk)ervaring mee willen hebben ter voorbereiding. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo+-niveau.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je bent in staat omeffectief deel te nemen aan een intervisiegroep.
  • Je weet jouw inbreng helder te brengen.
  • Je bent methodisch goed onderbouwden bent in staat jouw intervisiegenoten te adviseren.
  • Je hebt begrip van de onderliggende werkzame factoren en weet wat wel/niet te doen om de intervisiegroep aan te houden.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Intervisietraining’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren en/of bij het NVO/NIP voor 2.0 punten in de categorie K&J/OG herregistratie.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Het begrip ‘ouder’ in de jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 2 februari 2024 ging Wim Peters in op wanneer iemand volgens de jeugdwet tot ouder gerekend wordt en wat dit betekent.

Webinar Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen tijdens deze webinar worden besproken. Al met al brengt deze webinar jou de benodigde basiskennis over autisme bij meisjes.

E-learning Motiverende Gespreksvoering

Ontdek tijdens deze e-learning hoe je weerstand effectief kunt transformeren naar groei en verandering door middel van motiverende gespreksvoering (MGV). Deze e-learning biedt je als jeugdprofessional inzicht in de mechanismen van gedragsverandering en voorziet je van praktische tools om weerstand te overwinnen en groei en verandering te bevorderen. Je leert hoe je motivatie en gedragsverandering kunt stimuleren.