E-learning Intervisietraining

Online
 69,00
2 uur
Divers

Het doel van deze e-learning is dat je voor jezelf leert ontdekken hoe intervisie je kan helpen jouw werkproblemen te benaderen en daar waar mogelijk op te lossen. Het draagt bij aan jouw persoonlijk-professionele groei. Je krijgt handvatten om via methodische en intercollegiale toetsing actief te werken aan die zaken die je als moeilijk, ongrijpbaar of blokkerend ervaart. Het daagt je uit om je oplossingsvaardigheden te vergroten, meer-perspectivisch te kijken en vooral om te leren van de ervaringen van intervisiegroepsgenoten.

Door de tools en strategieën uit deze e-learning toe te passen verhoog je de effectiviteit en doeltreffendheid van intervisiebijeenkomsten en ben je ook zelf in staat goed voorbereid een intervisiegroep op te zetten.

Het doel van deze training Intervisie is dat je voor jezelf leert ontdekken hoe intervisie je kan helpen jouw werkproblemen te benaderen en daar waar mogelijk op te lossen. Het draagt bij aan jouw persoonlijk-professionele groei. Je krijgt handvatten om via methodische en intercollegiale toetsing actief te werken aan die zaken die je als moeilijk, ongrijpbaar of blokkerend ervaart. Het daagt je uit om je oplossingsvaardigheden te vergroten, meer-perspectivisch te kijken en vooral om te leren van de ervaringen van intervisiegroepsgenoten.

Na het volgen van deze training heb je kennis over de herkomst van intervisie en begrip van de theoretische en conceptuele opbouw van het intervisiemodel. De training stimuleert het ontwikkelen van zelfreflectie en geeft handreikingen om dit te onderzoeken. Er wordt ruim aandacht besteed aan het oefenen en evalueren van jouw ervaringen in een intervisiesetting. De training is bedoeld om je uit te rusten met kennis en vaardigheden zodat je voorbereid in een intervisiegroep kan deelnemen, of deze in samenwerking met anderen zelf op te zetten.

Daarbij is het een onmisbare ‘tool’ wanneer intervisie een verplicht onderdeel is van (her)registratie voor bijvoorbeeld de SKJ, en andere beroepsverenigingen.

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk gebruik maken van intervisiegroepen, die ze zelf opzetten of daaraan deelnemen, maar die hier nog meer kennis van- of (werk)ervaring mee willen hebben ter voorbereiding. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo+-niveau.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je bent in staat omeffectief deel te nemen aan een intervisiegroep.
  • Je weet jouw inbreng helder te brengen.
  • Je bent methodisch goed onderbouwden bent in staat jouw intervisiegenoten te adviseren.
  • Je hebt begrip van de onderliggende werkzame factoren en weet wat wel/niet te doen om de intervisiegroep aan te houden.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Intervisietraining’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren en/of bij het NVO/NIP voor 2.0 punten in de categorie K&J/OG herregistratie.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Online Basistraining werken met het Vlaggensysteem

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren. De methodiek is ontwikkeld door het Belgische Sensoa in samenwerking met Movisie. In het Vlaggensysteem wordt seksueel gedrag van kinderen en jongeren gekoppeld aan zes criteria (wederzijdse toestemming, vrijwilligheid, gelijkwaardigheid, ontwikkeling, context en zelfrespect) en vier gekleurde vlaggen (van groen, gezond gedrag, tot zwart, zwaar grensoverschrijdend gedrag). Tijdens de training wordt kennis over de seksuele ontwikkeling gedeeld en besteden we aandacht aan waarden en normen rond het thema seksualiteit. We gaan aan de hand van casuïstiek oefenen om de criteria uit het Vlaggensysteem toe te passen, zodat je na de training de methodiek kan gebruiken in je eigen werk of opvoeding.

Trauma bij kinderen: samen herstellen na geweld

De training ‘Veerkracht bij kinderen: samen herstellen na geweld’ geeft uitleg over de methodiek ‘Veerkracht’ die wordt gebruikt binnen de vrouwenopvangcentra, om kinderen te begeleiden in het navigeren van onveilige situaties die zij hebben meegemaakt, of zelfs nog steeds meemaken. Er zijn veel discussies over de juiste aanpak van trauma: vooral wanneer therapie/coaching moet worden ingezet en hoe belastend of helpend dat mogelijk zou zijn. De visie vanuit Veerkracht stelt stevig: kinderen zijn dusdanig veerkrachtig dat zij in staat zijn om te herstellen van trauma(tische gebeurtenissen), ook als er veel is gebeurd.

E-learning Voed je kennis! (Over eetstoornissen)

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden. Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren.