E-learning Psychiatrische stoornissen

Online
 129,00
SKJ

Waarom de e-learning Psychiatrische Stoornissen volgen?

Binnen het werkveld als Jeugdprofessional krijg je regelmatig te maken met verschillende ziektebeelden. Zo ook psychiatrische stoornissen. In deze module word je algemene kennis vergroot en behandelen we veel voorkomende problematiek. Gedurende de modules vind je ook filmpjes en verhalen, die zorgen voor meer ”beeld” bij de aandoeningen.

We beginnen met wat algemene kennis en behandelen dan veel voorkomende problematiek. De meest voorkomende problematiek is specifiek opgenomen in de leerdoelen; besteed hier dus extra aandacht aan. Gedurende de e-learning vind je ook filmpjes en verhalen die zorgen voor meer “beeld“ bij de aandoeningen.

De e-learning ‘Psychiatrische stoornissen’ gaat over de 25 meest voorkomende psychiatrische stoornissen in het Sociaal Domein. In deze e-learning krijg je informatie over algemene zaken binnen de psychiatrie, zoals de geschiedenis van de psychiatrie, de wijze van diagnostisering en de 20 meest ingezette behandelmethodes. Ook worden de 25 meest voorkomende ziektebeelden, zoals depressie, borderline persoonlijkheidsstoornis, sociale fobie, ADHD en schizofrenie toegelicht. Als laatste behandelen we het sociaal netwerk van mensen met een psychiatrische stoornis.

Binnen het werkveld als jeugdprofessional krijg je regelmatig te maken met verschillende ziektebeelden. Zo ook psychiatrische stoornissen. In deze module word je algemene kennis vergroot en behandelen we veel voorkomende problematiek. Gedurende de modules vind je ook filmpjes en verhalen, die zorgen voor meer ”beeld” bij de aandoeningen.

Deze e-learning gaat over de meest voorkomende psychiatrische stoornissen in het sociaal domein. In deze module krijg je informatie over:

  • Algemene zaken binnen de psychiatrie, zoals de geschiedenis van de psychiatrie, de wijze van diagnostisering en de meest ingezette behandelmethodes;
  • De meest voorkomende ziektebeelden binnen de Wmo, zoals depressie, borderline persoonlijkheidsstoornis, sociale fobie, ADHD en schizofrenie;
  • Het sociaal netwerk van mensen met een psychiatrische stoornis.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je kent globaal de geschiedenis van de psychiatrie
  • Je leert in grote lijnen waarop een psychiatrische stoornis wordt gediagnosticeerd
  • Je kent het doel van de meest ingezette behandelmethodes
  • Je kunt benoemen in welke clusters de psychiatrische stoornissen zijn onderverdeeld
  • Je kunt de belangrijkste kenmerken van de 25 meest voorkomende psychiatrische ziektebeelden binnen het Sociaal Domein benoemen
  • Je kunt benoemen welke stoornissen horen bij de diverse ziektebeelden

Deze e-learning is bedoeld voor zowel professionals in het Sociaal Domein als mensen die meer willen weten over psychiatrische stoornissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 8 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 129,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Depressies bij kinderen en jo’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd met 8.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 129,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Depressie & Suïcidaliteit bij jongeren

Kennis en ervaring op het gebied van depressiviteit en suïcidaliteit. Met name dit laatste onderwerp is nog altijd beladen en wordt zeer wisselend belicht binnen de jeugdhulpverlening. Iedereen die hier aandacht aan schenkt, voelt zich vervolgens meer bekwaam om hier in de praktijk mee te kunnen werken.

E-learning Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen wij tijdens deze training behandelen. Een training vol theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Hechting – De verbindende gezinsfactoren

In de training gaan we in op de werkzame onderdelen van een veilige hechting. Ook maak jij in de training specifiek kennis met het waarom en het hoe van het betrekken van het hele gezin bij de hechting. Dit werken we actief uit en we werken casusgericht.