E-learning Psychiatrische stoornissen

8 uur
 129,00 Excl. BTW
 129,00 Incl. BTW

Binnen het werkveld als Jeugdprofessional krijg je regelmatig te maken met verschillende ziektebeelden. Zo ook psychiatrische stoornissen. In deze module word je algemene kennis vergroot en behandelen we veel voorkomende problematiek. Gedurende de modules vind je ook filmpjes en verhalen, die zorgen voor meer ”beeld” bij de aandoeningen.

We beginnen met wat algemene kennis en behandelen dan veel voorkomende problematiek. De meest voorkomende problematiek is specifiek opgenomen in de leerdoelen; besteed hier dus extra aandacht aan. Gedurende de e-learning vind je ook filmpjes en verhalen die zorgen voor meer “beeld“ bij de aandoeningen.

De e-learning ‘Psychiatrische stoornissen’ gaat over de 25 meest voorkomende psychiatrische stoornissen in het Sociaal Domein. In deze e-learning krijg je informatie over algemene zaken binnen de psychiatrie, zoals de geschiedenis van de psychiatrie, de wijze van diagnostisering en de 20 meest ingezette behandelmethodes. Ook worden de 25 meest voorkomende ziektebeelden, zoals depressie, borderline persoonlijkheidsstoornis, sociale fobie, ADHD en schizofrenie toegelicht. Als laatste behandelen we het sociaal netwerk van mensen met een psychiatrische stoornis.

Binnen het werkveld als jeugdprofessional krijg je regelmatig te maken met verschillende ziektebeelden. Zo ook psychiatrische stoornissen. In deze module word je algemene kennis vergroot en behandelen we veel voorkomende problematiek. Gedurende de modules vind je ook filmpjes en verhalen, die zorgen voor meer ”beeld” bij de aandoeningen.

Deze e-learning gaat over de meest voorkomende psychiatrische stoornissen in het sociaal domein. In deze module krijg je informatie over:

  • Algemene zaken binnen de psychiatrie, zoals de geschiedenis van de psychiatrie, de wijze van diagnostisering en de meest ingezette behandelmethodes;
  • De meest voorkomende ziektebeelden binnen de Wmo, zoals depressie, borderline persoonlijkheidsstoornis, sociale fobie, ADHD en schizofrenie;
  • Het sociaal netwerk van mensen met een psychiatrische stoornis.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je kent globaal de geschiedenis van de psychiatrie
  • Je leert in grote lijnen waarop een psychiatrische stoornis wordt gediagnosticeerd
  • Je kent het doel van de meest ingezette behandelmethodes
  • Je kunt benoemen in welke clusters de psychiatrische stoornissen zijn onderverdeeld
  • Je kunt de belangrijkste kenmerken van de 25 meest voorkomende psychiatrische ziektebeelden binnen het Sociaal Domein benoemen
  • Je kunt benoemen welke stoornissen horen bij de diverse ziektebeelden

Deze e-learning is bedoeld voor zowel professionals in het Sociaal Domein als mensen die meer willen weten over psychiatrische stoornissen.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 8 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 129,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Depressies bij kinderen en jo’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd met 8.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

Informatie of advies nodig?

085 – 401 83 65 (algemeen) 085 – 130 27 39 (EVC)

Schrijf je vandaag nog in!

 129,00