E-learning Werken met gezinnen met complexe problemen

Online
 69,00
3 uur
Jeugd- en gezinsprofessionals

Gezinnen met meervoudige en complexe problemen kenmerken zich door een opeenstapeling van vaak chronische problemen. Deze spelen zowel op sociaaleconomisch als op psychosociaal gebied en beïnvloeden elkaar. Tijdens deze e-learning krijg je kennis van deze achtergronden en ontvang je handvaten om deze gezinnen te ondersteunen. Daarnaast wordt er in deze e-learning aandacht besteed aan de manier waarop er binnen deze gezinnen vorm wordt gegeven aan opvoederschap. Verder gaan we in op de 14 condities van ‘goed genoeg’ opvoederschap en hoe je als hulpverlener, óók in een gedwongen kader, dit opvoederschap kunt versterken.

De chronische problemen die zich vaak opeenstapelen bij gezinnen met meervoudige en complexe problemen spelen spelen zowel op sociaaleconomisch als op psychosociaal gebied en beïnvloeden elkaar. Begrip van deze sociaaleconomische en psychosociale gebieden is cruciaal voor het begeleiden van deze gezinnen. Bij deze gezinnen spelen vaak ook vragen over het opvoederschap. Daarom leer je om als hulpverlener in te zetten op de 14 condities van ‘goed genoeg’ opvoederschap.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Wat is complexe problematiek?
  • De behoefte van gezinnen
  • De 14 condities van goed genoeg ouderschap
  • Opvoederschap en bufferprocessen

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk in aanraking komen met mensen met gezinnen met meervoudige en complexe problemen, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Werken met gezinnen met complexe problemen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Het begrip ‘ouder’ in de jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 2 februari 2024 ging Wim Peters in op wanneer iemand volgens de jeugdwet tot ouder gerekend wordt en wat dit betekent.

E-learning Motiverende gespreksvoering

Ontdek tijdens deze e-learning hoe je weerstand effectief kunt transformeren naar groei en verandering door middel van motiverende gespreksvoering (MGV). Deze e-learning biedt je als jeugdprofessional inzicht in de mechanismen van gedragsverandering en voorziet je van praktische tools om weerstand te overwinnen en groei en verandering te bevorderen. Je leert hoe je motivatie en gedragsverandering kunt stimuleren.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.