Waarom de training Traumasensitief Werken?
Veel professionals binnen de jeugdzorg en jeugd-GGZ krijgen te maken met kinderen, jongeren en ouders die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, of zijn belast door een periode van chronische stress. Deze kinderen, jongeren en/of volwassenen laten soms gedrag zien dat zorgt voor handelingsverlegenheid bij professionals. Want hoe ga je om met (schijnbaar) plotseling opkomende woede, of angst?
Hoe kun je herkennen waar dit gedrag vandaan komt en hoe kun je het best reageren en veiligheid bieden? Hoe praat je met kinderen over ingrijpende gebeurtenissen en welke technieken kun je hierbij inzetten? Wat breng je wel en niet zelf ter sprake en wanneer verwijs je door? Allemaal onderwerpen die in deze training aan bod komen. In deze training wordt vaak over gedrag gesproken als het topje van de ijsberg. In de training leer je wat zich allemaal kan afspelen onder water en hoe je dit kunt begrijpen en herkennen.
Na afloop van de training:
Deze training samen met je collega’s volgen?
Dat kan! We bieden de training Traumasensitief Werken namelijk ook als incompany training aan. Je krijgt dan een training volledig op maat voor jou en je collega’s/team. Op locatie bij jouw organisatie of op een andere locatie naar wens. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!
Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op WO-niveau.
Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.
Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.
Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:
Drs. T. Reedijk
Tessa is haar loopbaan begonnen bij een Kinder- en Jeugdtraumacentrum, waar zij groeps- en individuele behandelingen gaf aan en diagnostiek deed bij gezinnen met traumatische ervaringen. Van daaruit heeft zij haar kennis en ervaring opgedaan op traumagebied en is zij begonnen met onderwijs geven met betrekking tot dit onderwerp. Na 11 jaar heeft zij de overstap gemaakt naar het onderwijs en is zij docent geworden bij de Erasmus Universiteit. Na enige tijd begon toch de praktijk weer te trekken en heeft zij als behandelcoördinator gewerkt bij een kinderdagkliniek. Op dit moment is zij werkzaam als GZ psycholoog binnen een FACT team, waar ze outreachend werken met jongeren en jongvolwassenen die zijn vastgelopen op meerdere gebieden. Onderwijs geven is zij er altijd naast blijven doen en vindt zij een hele fijne afwisseling op dit werk. Tessa merkt ook dat zij van de trainingen die ze geeft altijd zelf weer met wat meer afstand kijk naar haar werk, er weer enthousiast van wordt en steeds weer nieuwe inzichten opdoet. De afgelopen jaren is zij hierbij ook werkzaam als trainingsacteur in verschillende trainingen. Zij houdt enorm van interactieve trainingen, soms met een wat intervisie-achtige sfeer, waarbij we samen kunnen puzzelen over hoe we de theorie met de dagelijkse praktijk kunnen combineren. Ook houdt zij van ervarend leren, dingen meemaken, delen en uitproberen.
Leerdoelen:
De studiebelasting voor deze training is twee dagen en in totaal 12 uren. De lesdagen starten om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur.
€ 1.143,45