Motiveren kan je leren! Van weerstand naar verbinding, groei en verandering

Op aanvraag
 897,50
Jeugd- en gezinsprofessionals

Tijdens deze inspirerende training ontdek hoe je weerstand kunt omzetten richting groei en verandering via motiverende gespreksvoering (MGV). Deze training geeft je als jeugdprofessional inzicht in hoe gedragsverandering werkt en leer je tools om weerstand om te buigen naar groei en verandering bij je jeugdige cliënten. Tijdens de training is er specifiek aandacht voor onderwerpen en thema’s vanuit de praktijk. Waar worstelen jeugdigen en diens systeem mee en hoe stimuleer je motivatie en gedragsverandering.  Onderwerpen als middelengebruik, gamen/scherm gebruik, studie ontwijkend gedrag, nalatigheid en/ of andere vormen van afhankelijkheid en destructief gedrag. Je leert vaardigheden die je direct in kan zetten zodat het zweet tijdens gesprekken (weer) op de juiste rug staat! 

Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.

Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.

Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Wat is motiverende gespreksvoering?
 • Wat is motivatie?
 • Procesonderdelen van motiverende gespreksvoering
 • Spirit van motiverende gespreksvoering
 • Gesprekstechnieken – ORSBI
 • Hoe en waar zet je motiverende gespreksvoering in?

Tijdens de training worden de volgende leervormen gebruikt:

 • Kennisoverdracht;
 • Discussie;
 • Theorie;
 • Quiz;
 • Oefenen.

Francisca Koerhuis heeft zich tijdens en na haar studie Social Work gespecialiseerd in het thema verslavingszorg. Ze heeft kennis en kunde opgedaan in zowel de praktijk als vanuit de theorie, dit blijkt uit het feit dat ze jarenlange ervaring heeft in organiseren en uitvoeren van ambulante en klinische behandeling voor cliënten die kampen met verslavingsproblematiek.  Met deze expertise in de rugzak werkt ze jarenlang als trainer en geeft ze trainingen gericht op middelen kennis, bespreekbaar maken van gebruik, motiverende gespreksvoering, al dan niet aangevuld met informatie over een licht verstandelijke beperking, psychiatrie of jongeren / ouderen.

Leerdoelen:

 • Verdiepen van connectie: Ontdek hoe MGV je in staat stelt om een sterke verbinding te creëren, zelfs in situaties met aanzienlijke weerstand.
 • Weerstand omvormen: Leer gesprekstechnieken die weerstand niet als obstakel zien, maar als een kans om een diepgaand begrip te krijgen en verandering te faciliteren.
 • Creëren van samenwerking: Verken hoe je via MGV een samenwerkingsrelatie opbouwt, waarbij jouw cliënt zich gehoord voelt en actief betrokken wordt bij het veranderingsproces.
 • Effectieve communicatie: Begrijp hoe je communicatievaardigheden kunt inzetten om een atmosfeer van vertrouwen en openheid te creëren, wat essentieel is voor gedragsverandering.

Deze training is bedoeld om jouw gespreksvaardigheden te versterken en je te laten zien hoe je weerstand kunt omvormen tot een veerkrachtige verbinding, wat een solide basis vormt voor gedragsverandering.

De studiebelasting voor deze training is één dag van in totaal 6 uren. De eerste lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

 • Je investering voor deze training bedraagt €574,75
 • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
 • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen
 • Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname
 • Deze training is geaccrediteerd bij het SKJ voor 6 herregistratiepunten in de categorie formeel leren

 897,50

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.

E-learning Voed je kennis!

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden. Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren.

Hoogsensitiviteit in de jeugdzorg

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die bij 1 op de 5 voorkomt, een grote groep mensen dus, en toch is het nog vaak zo onbekend. En onbekend maakt onbemind. Echter, wanneer we de wetenschap als fundament gebruiken en richten op praktische toepasbaarheid van de kennis, maken we het verschil. Ook in jeugdzorg. Tijdens deze training staat het begrijpen, (h)erkennen en praktisch benaderen van hoogsensitiviteit centraal.