Motiveren kan je leren! Van weerstand naar verbinding, groei en verandering

Op aanvraag
 897,50
Jeugd- en gezinsprofessionals

Tijdens deze inspirerende training ontdek hoe je weerstand kunt omzetten richting groei en verandering via motiverende gespreksvoering (MGV). Deze training geeft je als jeugdprofessional inzicht in hoe gedragsverandering werkt en leer je tools om weerstand om te buigen naar groei en verandering bij je jeugdige cliënten. Tijdens de training is er specifiek aandacht voor onderwerpen en thema’s vanuit de praktijk. Waar worstelen jeugdigen en diens systeem mee en hoe stimuleer je motivatie en gedragsverandering.  Onderwerpen als middelengebruik, gamen/scherm gebruik, studie ontwijkend gedrag, nalatigheid en/ of andere vormen van afhankelijkheid en destructief gedrag. Je leert vaardigheden die je direct in kan zetten zodat het zweet tijdens gesprekken (weer) op de juiste rug staat! 

Deze training is bedoeld voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Deze training wordt gegeven op hbo-niveau.

Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie via [email protected] of bel naar 085-4018365.

Kennispakket
Heb je naast deze training ook interesse in het bijwonen van een Bijscholingsdag of deelname aan een intervisie en/of supervisietraject? Kies dan voor een van onze kennispakketten, hiermee krijg je korting op de totaalprijs. Klik hier voor meer informatie over de kennispakketten, of neem contact met ons op.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Wat is motiverende gespreksvoering?
  • Wat is motivatie?
  • Procesonderdelen van motiverende gespreksvoering
  • Spirit van motiverende gespreksvoering
  • Gesprekstechnieken – ORSBI
  • Hoe en waar zet je motiverende gespreksvoering in?

Tijdens de training worden de volgende leervormen gebruikt:

  • Kennisoverdracht;
  • Discussie;
  • Theorie;
  • Quiz;
  • Oefenen.

Francisca Koerhuis heeft zich tijdens en na haar studie Social Work gespecialiseerd in het thema verslavingszorg. Ze heeft kennis en kunde opgedaan in zowel de praktijk als vanuit de theorie, dit blijkt uit het feit dat ze jarenlange ervaring heeft in organiseren en uitvoeren van ambulante en klinische behandeling voor cliënten die kampen met verslavingsproblematiek.  Met deze expertise in de rugzak werkt ze jarenlang als trainer en geeft ze trainingen gericht op middelen kennis, bespreekbaar maken van gebruik, motiverende gespreksvoering, al dan niet aangevuld met informatie over een licht verstandelijke beperking, psychiatrie of jongeren / ouderen.

Leerdoelen:

  • Verdiepen van connectie: Ontdek hoe MGV je in staat stelt om een sterke verbinding te creëren, zelfs in situaties met aanzienlijke weerstand.
  • Weerstand omvormen: Leer gesprekstechnieken die weerstand niet als obstakel zien, maar als een kans om een diepgaand begrip te krijgen en verandering te faciliteren.
  • Creëren van samenwerking: Verken hoe je via MGV een samenwerkingsrelatie opbouwt, waarbij jouw cliënt zich gehoord voelt en actief betrokken wordt bij het veranderingsproces.
  • Effectieve communicatie: Begrijp hoe je communicatievaardigheden kunt inzetten om een atmosfeer van vertrouwen en openheid te creëren, wat essentieel is voor gedragsverandering.

Deze training is bedoeld om jouw gespreksvaardigheden te versterken en je te laten zien hoe je weerstand kunt omvormen tot een veerkrachtige verbinding, wat een solide basis vormt voor gedragsverandering.

De studiebelasting voor deze training is één dag van in totaal 6 uren. De eerste lesdag start om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

  • Je investering voor deze training bedraagt €574,75
  • De studiematerialen zijn bij de prijs inbegrepen
  • Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen
  • Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname
  • Deze training is geaccrediteerd bij het SKJ voor 6 herregistratiepunten in de categorie formeel leren

 897,50

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen over deze training? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via
Detachering voor werkgevers

Incompany

Deze training incompany volgen? Neem contact met ons op of lees hier meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen tijdens deze webinar worden besproken. Al met al brengt deze webinar jou de benodigde basiskennis over autisme bij meisjes.

E-learning Motiverende Gespreksvoering

Ontdek tijdens deze e-learning hoe je weerstand effectief kunt transformeren naar groei en verandering door middel van motiverende gespreksvoering (MGV). Deze e-learning biedt je als jeugdprofessional inzicht in de mechanismen van gedragsverandering en voorziet je van praktische tools om weerstand te overwinnen en groei en verandering te bevorderen. Je leert hoe je motivatie en gedragsverandering kunt stimuleren.

Kennisdag Trauma

Deze Kennisdag biedt de mogelijk om nieuwe kennis op te doen en je te verdiepen in één specifiek onderwerp. Je volgt een programma die wordt gegeven door echte deskundigen, die met de hele groep de diepte induiken in één thema.