Met het oog op de

Toekomst

23 sep 2021 15:00
Digitaal
25 nov 2021 15:00
Digitaal
Kosten €1399 excl. BTW
Inschrijven
mareille Boor

Mareille is begeleidings- kundige, trainer en oud jeugdzorg professional. Ze heeft ruim 16 jaar ervaring binnen de jeugd- bescherming en Veilig Thuis (AMK). Mareille heeft een begeleidingskundigepraktijk waarin zij coaching, supervisie en organisatie- begeleiding aanbiedt. Zij is gecertificeerd supervisor bij de LVSC. Mareille wordt door anderen omschreven als doortastend, warm, humoristisch, sensitief en krachtig met ruimte voor kwetsbaarheid.

Als jeugdprofessional ben je je eigen instrument en dat maakt dat reflecteren, bezinnen, onderzoeken en uitproberen van belang zijn in het werken met mensen. Supervisie is een helpende en duurzame manier om jezelf scherp en gezond te houden. Supervisie gaat over jouw professioneel-persoonlijke ontwikkeling. En over professionele identiteit. Dat wat je onderscheidt van de ander, waar jij goed in bent en waar je jezelf nog groei gunt.

Supervisie is een persoonlijk leertraject, waarbij u wordt begeleid door een supervisor.

Wat is supervisie?
Het doel van supervisie is om door middel van reflectie te leren over uw professioneel handelen. Als professional bent u uw eigen instrument. Om uw werk goed te kunnen doen is het belangrijk om uzelf te kennen en om te weten wat uw sterke, maar ook zwakke kanten zijn. Door van uzelf te leren zorgt u ervoor dat u uw werk zo goed mogelijk kunt doen. Daarom richt supervisie zich op de volgende vragen:

  • Gebruik ik de juiste methoden, technieken, richtlijnen en kan ik uitleggen waarom?
  • Maak ik de juiste (beroepsethische) afwegingen en hoe komen deze tot stand?
  • Doe ik mijn werk op een manier die bij mij past, is mijn handelen echt, waarachtig?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit traject? Of zou u graag aanvullende informatie willen ontvangen? Onze opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Het supervisie-traject is bedoeld voor jeugd- en gezinsprofessionals.

 

 

Het traject wordt aangeboden in een groep van vier deelnemers en de supervisor. Eén deelnemer bereidt een inbreng voor die tijdens de zitting wordt behandeld. Met de groep wordt gekeken naar moeilijkheden, mogelijke alternatieven voor handelen binnen de praktijk en naar de eigen leerdoelen voor de beroepspersoon. Na afloop schrijft iedere deelnemer een reflectieverslag.

Het supervisie-traject start met een startsessie. Daarnaast omvat het traject 12 bijeenkomsten van 2 uur. Er geldt een aanwezigheidsplicht van 100%.

Tijdens het supervisie-traject wordt gewerkt aan de volgende leerdoelen:

  • u reflecteert over het eigen handelen van de beroepspersoon (denken, voelen, handelen);
  • u denkt mee met andere professionals ten aanzien van de uitvoering van de beroepspraktijk;
  • uw bewust handelen binnen de beroepspraktijk wordt vergroot;
  • u bespreekt met andere professionals moreel ethische dilemma’s;
  • u werkt actief aan uw persoonlijke professionele leerdoelen (omgaan met grenzen, omgaan met agressie, slecht nieuws gesprekken, omgaan met weerstand, werkdruk, prioriteiten stellen, werkdruk, samenwerken met collega’s, werkgever, invloed van normen en waarden, grenzen van het beroep, op- en afschalen, loslaten, enzovoort).

Studiebelasting
De studiebelasting voor het supervisie-traject bedraagt in totaal 30 uur. Dit is inclusief het schrijven van het reflectieverslag.

Certificering
Wanneer u het supervisietraject heeft afgerond ontvangt u een bewijs van deelname van Jeugdprofessionals Nederland.

Kosten
De kosten voor het gehele supervisie-traject van 12 bijeenkomsten à 2 uur bedragen €1.399,- exclusief btw per persoon.

Accreditatie
In totaal kunt u voor het supervisie-traject 24 punten opvoeren onder “reflectie” in uw portfolio.

Bekijk ook ons intervisie traject

 

 

Inschrijven