Webinar Samenwerken met de onderwijsprofessional

Online
 39,00
40 minuten
Jeugd- en gezinsprofessionals

Werk jij als jeugdprofessional met kinderen binnen de setting van een school? Of begeleid je een kind en wil je de onderwijsprofessional betrekken om de begeleiding effectiever te maken? In deze webinar krijg je een beeld van hoe jij jouw samenwerking met de professional van de school te versterken. We gaan onderzoeken hoe je de interventies die je al in je rugzak hebt kan gebruiken (met soms een kleine aanpassing) om ook de professional van de school en de kinderopvang te ondersteunen. Daarnaast krijg je een aantal nieuwe interventies aangereikt.

In deze webinar krijg je handvatten om jouw samenwerking met de professional van het onderwijs te versterken. Je krijgt meer kennis over ontwikkelingen in het onderwijs. Daarnaast krijg je tips om jouw kennis en vaardigheden beter te benutten om ook de professional van de school te ondersteunen.

Naast het werken aan vaardigheden gaan we op zoek naar de juiste basishouding om de samenwerking die je hebt, of nog moet opbouwen, te versterken. Het werken met een andere professional vraagt soms net een wat andere basishouding en/of gesprekstechnieken. Dit alles met het doel om de ontwikkelingskansen van alle kinderen te vergroten. Het thema ‘kansengelijkheid’ is actueel, maar om dat te bereiken hebben sommige kinderen extra ondersteuning en een andere aanpak nodig. Na deze webinar weet jij beter aan te sluiten bij de professional van de school en zal jullie samenwerking worden versterkt.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • De stand van zaken in onderwijsland
  • Kansen(on)gelijkheid
  • Samenwerken rondom een kind
  • Verschillen onderwijs en jeugdzorg
  • Een samenwerking versterken, hoe doe je dat?
  • Tips om de leerkracht te ondersteunen
  • Vaardigheden aanbieden

Leerdoelen:

  • Kennis van de ontwikkelingen in het onderwijs;
  • Praktische tools om de samenwerking met de onderwijsprofessional te versterken
  • Kennis van verschillen tussen het onderwijs en de jeugdzorg
  • Interventies die je kan aanbieden aan de onderwijsprofessional

Deze webinar is geschikt voor professionals die in hun werk in aanraking de samenwerking zoeken met onderwijsprofessionals, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze webinar biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De webinar is op hbo-niveau.

Voor de webinar ‘Samenwerken met de onderwijsprofessional’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de webinar toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Certificering

Wanneer je de webinar hebt doorlopen ontvang je een bewijs van deelname.

Accreditatie

De bewijs van deelname kun je bij het SKJ indienen in de categorie informeel leren. Voor een webinar van deze duur is het niet mogelijk punten te ontvangen in de categorie formeel leren.

 39,00

Hulp of advies nodig?

Heb je vragen over deze online (bij)scholing? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Contextueel werken met beeldtaal met (samengestelde) gezinnen

In deze webinar krijg je een zorgvuldige uitleg over het contextuele gedachtegoed en specifiek over de thema’s’ loyaliteit en de balans van geven en ontvangen. Met beeldtaal wordt de theorie verduidelijkt en toegepast op voorbeelden van echtscheiding en (samengestelde) gezinnen. Dankzij gebruik van gekleurde huisjes en poppetjes is de inhoud voor iedereen te begrijpen.

Trauma bij kinderen: samen herstellen na geweld

De training ‘Veerkracht bij kinderen: samen herstellen na geweld’ geeft uitleg over de methodiek ‘Veerkracht’ die wordt gebruikt binnen de vrouwenopvangcentra, om kinderen te begeleiden in het navigeren van onveilige situaties die zij hebben meegemaakt, of zelfs nog steeds meemaken. Er zijn veel discussies over de juiste aanpak van trauma: vooral wanneer therapie/coaching moet worden ingezet en hoe belastend of helpend dat mogelijk zou zijn. De visie vanuit Veerkracht stelt stevig: kinderen zijn dusdanig veerkrachtig dat zij in staat zijn om te herstellen van trauma(tische gebeurtenissen), ook als er veel is gebeurd.

E-learning Voed je kennis! (Over eetstoornissen)

Als een eetstoornis (vermoedelijk) wordt gesignaleerd is het belangrijk om over de kennis en kunde te beschikken om de persoon met een eetstoornis te begrijpen en goed te kunnen begeleiden. Deze webinar is erop gericht om eetstoornissen beter te leren begrijpen, waardoor er meer bewustzijn ontstaat bij de betrokkenen. Het doel is om theoretische kennis aan te leren.