E-learning Werken met gezinnen met complexe problemen

Online
 69,00
SKJ

Gezinnen met meervoudige en complexe problemen kenmerken zich door een opeenstapeling van vaak chronische problemen. Deze spelen zowel op sociaaleconomisch als op psychosociaal gebied en beïnvloeden elkaar. Tijdens deze e-learning krijg je kennis van deze achtergronden en ontvang je handvaten om deze gezinnen te ondersteunen. Daarnaast wordt er in deze e-learning aandacht besteed aan de manier waarop er binnen deze gezinnen vorm wordt gegeven aan opvoederschap. Verder gaan we in op de 14 condities van ‘goed genoeg’ opvoederschap en hoe je als hulpverlener, óók in een gedwongen kader, dit opvoederschap kunt versterken.

De chronische problemen die zich vaak opeenstapelen bij gezinnen met meervoudige en complexe problemen spelen spelen zowel op sociaaleconomisch als op psychosociaal gebied en beïnvloeden elkaar. Begrip van deze sociaaleconomische en psychosociale gebieden is cruciaal voor het begeleiden van deze gezinnen. Bij deze gezinnen spelen vaak ook vragen over het opvoederschap. Daarom leer je om als hulpverlener in te zetten op de 14 condities van ‘goed genoeg’ opvoederschap.

Het lesprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Wat is complexe problematiek?
  • De behoefte van gezinnen
  • De 14 condities van goed genoeg ouderschap
  • Opvoederschap en bufferprocessen

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk in aanraking komen met mensen met gezinnen met meervoudige en complexe problemen, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Werken met gezinnen met complexe problemen’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Samenwerking gezinshuis en jeugdbescherming

Als gezinshuisouder heb je regelmatig te maken met een jeugdbeschermer, wanneer de jeugdige gedwongen of ongedwongen geplaatst is en onder toezicht of voogdij staat van een Gecertificeerde Instelling. Beide spelen jullie allebei een belangrijke rol in de zorg voor en het toezicht op de jeugdige. Omdat jullie dit beiden vanuit een andere rol doen ontstaat er soms onbegrip en/of frictie. Hoe ga je hiermee om? En hoe kom je samen tot een resultaat dat het beste is voor de jeugdige? Ook als er geen frictie is, is het belangrijk aandacht te hebben voor een goede samenwerking. Dit alles wordt behandeld in deze training.

Hechting – De verbindende gezinsfactoren

In de training gaan we in op de werkzame onderdelen van een veilige hechting. Ook maak jij in de training specifiek kennis met het waarom en het hoe van het betrekken van het hele gezin bij de hechting. Dit werken we actief uit en we werken casusgericht.

Kennisabonnement online leerplatform

Het online leerplatform biedt professionals die met kinderen en jongeren werken toegang tot actuele e-learnings en webinars, variërend van persoonlijke ontwikkeling tot vakinhoudelijke modules. Ontwikkeld door vakspecialisten, helpt het platform je kennis en vaardigheden te versterken.