E-learning Communicatietheorie

Online
 69,00
2 uur
Divers

Deze e-learning zal aandacht schenken aan communicatie. Dit is een belangrijk onderdeel binnen een systeem. Je gaat aan de slag met verschillende dynamieken die in een systeem een rol spelen in de communicatie. Je krijgt kennis toegereikt over de communicatietheorie; de communicatieprocessen en hoe deze zichtbaar zijn voor jezelf en het systeem.

Door het analyseren van interacties en communicatiepatronen kunnen we vanuit de systemische blik inzicht krijgen in de structuur en werking van een systeem. Dit helpt jou als professional om zicht te krijgen op eventuele problemen en hoe deze aan te pakken en op te lossen.

Let op! De e-learning is op dit moment nog in aanvraag bij het SKJ en NVO/NIP. Wacht daarom nu nog met het maken van de toets en het indienen van het certificaat.

Als het gaat over het begrip communicatie verwijst dit naar interactie: het proces van het uitwisselen van informatie tussen mensen of groepen. Dit kan zowel verbaal als non-verbaal plaatsvinden en is essentieel voor het begrijpen en interpreteren van boodschappen. In systeemtheorie heeft interactie betrekking op de manier waarop mensen binnen een systeem met elkaar bepaalde communicatie aangaan. Deze interacties kunnen zowel binnen als buiten de mens (intern of extern) plaatsvinden en beïnvloeden de dynamiek en het functioneren van het systeem als geheel.

Onderwerpen

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Inleiding communicatie
  • Interactie
  • Circulariteit
  • Interpunctie
  • Feedback
  • Meta-communicatie
  • Triades

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk de communicatie binnen groepen beter willen begrijpen, maar die hier nog weinig kennis van- of (werk)ervaring mee hebben. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo+-niveau.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je hebt theoretische kennis met betrekking tot de communicatieprocessen in het systeem.
  • Je hebt inzicht in de verschillende processen.
  • Je kan de processen zichtbaar maken voor jezelf als hulpverlener en voor het systeem.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Deze e-learning is onderdeel van de leerlijn ‘systemisch werken’ en is de tweede e-learning van de drie. De eerste e-learning in deze leerlijn is ‘systeemtheorie’ en de derde is ‘groepsdynamica’.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Communicatietheorie’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ en NVO/NIP indienen voor 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Let op! De e-learning is op dit moment nog in aanvraag bij het SKJ en NVO/NIP. Wacht daarom nog met het maken van de toets en het indienen van het certificaat.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

E-learning Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen wij tijdens deze training behandelen. Een training vol theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Afwegingskader in verordening

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 5 juli 2024 ging Wim Peters in op het afwegingskader in de verordening.