E-learning Systeemtheorie

Online
 69,00
Divers

Systeemtheorie benadrukt het belang van het begrijpen van de onderlinge afhankelijkheden en interacties binnen en tussen systemen. Het stelt dat veranderingen in één deel van het systeem gevolgen kunnen hebben voor andere delen en uiteindelijk het functioneren en de prestaties van het gehele systeem kunnen beïnvloeden.

In deze e-learning zal er aandacht zijn voor de systeemtheorie, die als basis onderliggend is aan het systemisch werken in de praktijk. Je krijgt inzicht in de basisbegrippen, zoals: betrekking, posities, regels en grenzen. Je leert hiermee oefenen aan de hand van kijkopdrachten. Tot slot wordt het theoretisch model toegelicht. 

Systeemtheorie gaat er van uit dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Ondanks dat we vaak denken dat iemand gewoon is zoals hij is, zien we mensen zich in verschillende contexten steeds anders gedragen. Ze zijn anders op het werk dan thuis, anders bij hun moeder dan bij hun schoonmoeder en ook weer anders bij hun sportclub dan met hun kinderen.

Onderwerpen

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Systeemtheorie
  • Betrekkingen
  • Posities, regels, grenzen & rollen

Deze cursus is geschikt voor professionals die in hun werk een systemische benadering willen gebruiken en de onderliggende theorie daarvan willen kennen ter voorbereiding. Deze e-learning biedt waardevolle inzichten en tools die in praktijk toegepast kunnen worden.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo+-niveau.

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Je hebt kennis over de theoretische achtergrond van systemisch werken.
  • Je hebt inzicht in de basisbegrippen met betrekking tot systemisch werken.
  • Je kunt de begrippen herkennen en in de basis toepassen.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Deze e-learning is onderdeel van de leerlijn ‘systemisch werken’ en is de eerste e-learning van de drie. De tweede e-learning in deze leerlijn is ‘groepsdynamica’ en de derde is ‘communicatietheorie’.

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Systeemtheorie’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ en NVO/NIP indienen voor 2.5 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Depressie & Suïcidaliteit bij jongeren

Kennis en ervaring op het gebied van depressiviteit en suïcidaliteit. Met name dit laatste onderwerp is nog altijd beladen en wordt zeer wisselend belicht binnen de jeugdhulpverlening. Iedereen die hier aandacht aan schenkt, voelt zich vervolgens meer bekwaam om hier in de praktijk mee te kunnen werken.

Trauma bij kinderen: samen herstellen na geweld

De training ‘Veerkracht bij kinderen: samen herstellen na geweld’ geeft uitleg over de methodiek ‘Veerkracht’ die wordt gebruikt binnen de vrouwenopvangcentra, om kinderen te begeleiden in het navigeren van onveilige situaties die zij hebben meegemaakt, of zelfs nog steeds meemaken. Er zijn veel discussies over de juiste aanpak van trauma: vooral wanneer therapie/coaching moet worden ingezet en hoe belastend of helpend dat mogelijk zou zijn. De visie vanuit Veerkracht stelt stevig: kinderen zijn dusdanig veerkrachtig dat zij in staat zijn om te herstellen van trauma(tische gebeurtenissen), ook als er veel is gebeurd.

E-learning Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen wij tijdens deze training behandelen. Een training vol theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen.