E-learning Het keukentafelgesprek jeugdconsulent

 69,00
3 uur
Jeugd- en gezinsprofessionals

Als Jeugdconsulent is het belangrijk om veel kennis te hebben over wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of -oplossingen. Maar hoe pas je deze kennis toe in het dagelijkse contact met cliënten en welke gesprekstechnieken kun je daarbij inzetten? In de e-learning ‘Het keukentafelgesprek voor Jeugdconsulenten’ ga je hiermee oefenen, met speciale aandacht voor het keukentafelgesprek. Belangrijk daarbij zijn jouw vaardigheden om het gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met de vragen, beperkingen en onzekerheden van de cliënt.

Tijdens de e-learning ‘Het keukentafelgesprek Jeugdconsulent’ oefen je jouw gespreksvaardigheden, die een belangrijke pijler zijn in het vak van Jeugdconsulent. Je leert niet alleen hoe je een keukentafelgesprek voert, maar ook hoe je omgaat met cliënten die beperkingen, vragen en onzekerheden hebben.

Bij een melding voer je als Jeugdconsulent een keukentafelgesprek, waarin je samen met de cliënt de persoonlijke situatie bekijkt en op zoek gaat naar passende oplossingen. Hiervoor maak je gebruik van verschillende gesprekstechnieken, het afwegingskader en het ondersteuningsplan. Je toetst je kennis aan de hand van praktijkcasussen.

Na afloop van deze e-learning kun je:

  • Een effectief keukentafelgesprek voeren waarbij alle relevante informatie wordt opgehaald;
  • Verschillende vraagtechnieken toepassen in de praktijk;
  • Omgaan met tegenstellingen en conflicten in een professionele setting;
  • Een slechtnieuwsgesprek voeren op de juiste manier.

 

Deze e-learning is geschikt voor zowel beginnende jeugdconsulenten als voor diegenen die meer willen leren over het voeren van keukentafelgesprekken.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

Voor de e-learning ‘Het keukentafelgesprek jeugdconsulent’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een certificaat van Jeugdprofessionals Nederland. Deze kun je bij het SKJ indienen voor 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) met 3.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Contextueel werken met beeldtaal met (samengestelde) gezinnen

In deze webinar krijg je een zorgvuldige uitleg over het contextuele gedachtegoed en specifiek over de thema’s’ loyaliteit en de balans van geven en ontvangen. Met beeldtaal wordt de theorie verduidelijkt en toegepast op voorbeelden van echtscheiding en (samengestelde) gezinnen. Dankzij gebruik van gekleurde huisjes en poppetjes is de inhoud voor iedereen te begrijpen.

Trauma bij kinderen: samen herstellen na geweld

De training ‘Veerkracht bij kinderen: samen herstellen na geweld’ geeft uitleg over de methodiek ‘Veerkracht’ die wordt gebruikt binnen de vrouwenopvangcentra, om kinderen te begeleiden in het navigeren van onveilige situaties die zij hebben meegemaakt, of zelfs nog steeds meemaken. Er zijn veel discussies over de juiste aanpak van trauma: vooral wanneer therapie/coaching moet worden ingezet en hoe belastend of helpend dat mogelijk zou zijn. De visie vanuit Veerkracht stelt stevig: kinderen zijn dusdanig veerkrachtig dat zij in staat zijn om te herstellen van trauma(tische gebeurtenissen), ook als er veel is gebeurd.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.