E-learning Werken met de Window of Tolerance

Online
 69,00
2 uur
Jeugd- en gezinsprofessionals

Om beter te kunnen omgaan met trauma-gerelateerde stress is het waardevol om te begrijpen over welk effect stress heeft op de hersenen. De Window of Tolerance kan je helpen om in momenten van stress beter te begrijpen wat er aan de hand is. In de e-learning ‘Werken met de Window of Tolerance’ zul je te weten komen hoe je moet werken met de Window of Tolerance. Ook zul je meer leren over het onderwerp “Trauma met het kind”. De e-learning is onderverdeeld in drie rondes waarbij het ingaat op wat trauma is, wat de kenmerken ervan zijn, wat de DSM-V erover zegt en natuurlijk hoe je de Window of Tolerance toepast in de omgang met kinderen/jongeren met een trauma.

Onderwerpen

De e-learning Window of Tolerance is opgedeeld in drie rondes. In de eerste ronde van deze e-learning zal je uitleg krijgen over wat trauma inhoudt, maar ook wat de kenmerken van trauma zijn. Daarnaast gaan we ook bespreken wat het DSM-V over trauma zegt en hoe je trauma bij je cliënten kunt herkennen. In de tweede ronde krijg je uitleg over de theorie rondom de Window of Tolerance. Daarnaast krijg je ook te zien wat de werking van het brein is rondom stress. Aan het einde van deze ronde zal je bezig gaan met het maken van je eigen casus. In deze laatste ronde krijg je te weten wat voor behandelmethoden er allemaal zijn voor trauma. Hiervan is het de bedoeling dat je een kijkje neemt in de verschillende behandelmethoden die er zijn. Dit kan er dan voor zorgen dat je op de werkvloer straks zelf meer informatie kan geven over de verschillende behandel mogelijkheden.

In de e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kenmerken van een trauma
 • Verschillende soorten trauma
 • Depersonalisatie, derealisatie en meer
 • Trauma in het brein
 • Psycho-educatie
 • Window of Tolerance
 • Stabilisatie
 • Implicaties van een hechtingstrauma
 • Behandelmethoden

In deze e-learning ga je aan de slag met de volgende leerdoelen:

 • Je weet wat een trauma is en wat de kenmerken van een trauma zijn;
 • Je weet hoe je een trauma kan herkennen;
 • Je kent de theorie rondom Window of Tolerance
 • Je weet wat de werking van het brein is rondom stress;
 • Je kent de verschillende behandelmethoden voor een trauma.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) jeugdconsulenten als mensen die meer willen weten over Window of Tolerance en trauma’s.

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 2 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Werken met de Window of Tolerance’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt tot één jaar na het afronden van de e-learning toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

Accreditatie

Deze e-learning is geaccrediteerd met 2.0 herregistratiepunten in de categorie formeel leren. Na succesvolle afronding van de e-learning krijg je een certificaat die je bij SKJ kan indienen voor de herregistratiepunten.

 69,00

Wellicht vind je dit ook interessant

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Afwegingskader in verordening

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 5 juli 2024 ging Wim Peters in op het afwegingskader in de verordening.

E-learning Autisme bij meisjes

Autisme bij meisjes wordt vaak nog steeds niet goed herkend. Het ziet er anders uit dan autisme bij jongens en de aandachtspunten voor begeleiding zijn ook vaak anders. Die verschillen en wat dat inhoudt voor de begeleiding zullen wij tijdens deze training behandelen. Een training vol theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Webinar Jeugdwet Actueel: Lunch & Leer – Algemene Voorziening Jeugdwet

De Jeugdwet is een dynamische wet. Nieuwe inzichten, rechterlijke uitspraken of politieke besluitvorming kunnen leiden tot aanpassingen in de Jeugdwet. Het is aan jou de taak om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen. Deze sessie helpt jou jouw kennis op dit vlak altijd actueel te houden. In de sessie van 3 mei 2024 ging Wim Peters in op een uitspraak over een bezwaar tegen een besluit van de gemeente over het uitvoeren van de jeugdwet via een algemene voorzieining.