Met het oog op de

Toekomst

20 sep 2021 19:00
Online
Kosten €880 ,-
Inschrijven
Erik Rijshouwer

Erik geeft supervisie voor de opleiding tot GZ-psycholoog en in het kader van de SKJ-registratie. Als registersupervisor bij het NIP, zijn zowel (ontwikkelings)psychologen als orthopedagogen welkom in het kader van supervisietrajecten.

Naast het geven van supervisie, werk ik voor een grote zorginstelling als regiebehandelaar, GZ-psycholoog, schematherapeut en praktijkopleider voor de GZ-opleiding. Erik is gediplomeerd vaktherapeut (HAN Hogeschool), orthopedagoog/GZ-psycholoog (RU, Spon), schematherapeut (RCSW) en supervisor (Gipt-PAO).

In de supervisie ga je in tweetallen onder begeleiding van een supervisor een persoonlijk-professioneel ontwikkelingstraject aan. Maak je deel uit van een tweetal dan kun je tijdens het traject veel aan elkaar hebben. Je maakt gebruik van ervaringen die voor jou een thema vormen in het werk, en die verbinding hebben met jouw handelen, visie en vaardigheden.

Binnen de oplossingsgerichte methodiek kijken we naar hoe jij jouw professionaliteit kan vergroten. Dat doen we in een prettige sfeer. Ik nodig je uit om te reflecteren, te oefenen, antwoorden te vinden op je vragen, dingen te (her)ontdekken over jezelf en vaardigheden uit te bouwen. Soms is het nodig om naar het verleden te kijken om in de toekomst verder te kunnen.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe werkt tegenoverdracht voor mij, welke eisen en verwachtingen stel ik aan mezelf en aan mijn cliënten, wat wil ik écht , hoe ga ik om om conflicten, welke keuzes maak ik binnen diagnostiek en behandelingen en waarom.We werken met een supervisieplan waarin je jouw doelen formuleert en reflectieverslagen.

Dit supervisietraject is bedoeld voor (ortho)pedagogen.

Dit supervisietraject wordt online aangeboden. Vanwege de privacygevoelige informatie die wordt besproken, wordt er voor een veilige verbinding gezorgd. Iedere deelnemer wordt gevraagd om om het reflectieverslag en de inbreng maximaal 2 dagen voor de bijeenkomst in te leveren. De supervisie vindt plaats met maximaal 2 deelnemers.

De supervisietrajecten staan in het teken van (her)registratie voor het SKJ. Hoewel dit een beoogd doel zou kunnen zijn is supervisie veel meer dan het halen van een ‘vinkje’. Supervisie vormt je, laat je onderzoeken, leert je kritisch denken en kijken, leert je reflecteren op jouw handelen, jouw intenties, jouw valkuilen maar vooral ook jouw sterke punten als professional.

Studiebelasting
Het supervisietraject bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze bijeenkomsten worden verdeeld over een jaar. Het behoort tot de mogelijkheden om een persoonlijk maatwerk traject af te stemmen.

Kosten
De kosten voor het gehele supervisie-traject van 7 bijeenkomsten à 1,5 uur bedragen €880,- exclusief btw per persoon.

Accreditatie
In totaal kunt u voor het supervisie-traject punten opvoeren onder “reflectie” in uw portfolio.

Individuele supervisietraject
Het behoort tot de mogelijkheden om individueel een supervisietraject te volgen. Wij informeren u hier graag over.

 

Inschrijven