Met het oog op de

Toekomst

Kosten €450 excl. BTW
Locatie: op aanvraag
Inschrijven
Brenda van Veldhuizen

Brenda van Veldhuizen (1977) is psychosociaal therapeut, gespecialiseerd in rouw en trauma en is daarnaast supervisor en trainer. Na 15 jaar als jeugdbeschermer in de Jeugdzorg te hebben gewerkt, heeft zij in 2017 haar eigen praktijk opgericht. Daar geeft zij behandeling aan kinderen, jongeren en volwassenen na een ingrijpende gebeurtenis.

  • Zowel persoonlijk als professioneel ben ik veel in aanraking gekomen met verlies en rouw. Hoewel rouw een normale reactie is op verlies wordt er vaak ongemak ervaren wanneer dit in onze naaste omgeving of in ons werk aan de orde komt. Het raakt. Mijn missie is om het ongemak te verminderen zodat minder mensen zich alleen voelen staan. Daaruit is de training Hemeltjelief! ontstaan.-

De deelnemers hebben kennis van de nieuwste theoretische kaders rondom het omgaan met rouw. Daarnaast wordt er binnen de training aangegeven in welke leeftijdsfase kinderen begrip hebben van de dood of niet, welke rouwreacties je kan verwachten bij kinderen en welke gevolgen het kan hebben op de lagere termijn wanneer er niet goed toegekomen kan worden aan rouw. Naast theoretische kennis is de training ook gericht op vergroten van bewustwording van de eigen relatie tot verliessituaties en vergroten van vaardigheden in het werken met kinderen en jongeren in de rouw.

De training is een combinatie van leren door het aanbieden van een theoretisch kader en het leren door zelf te ervaren. Hierbij wordt aangesloten bij de ervaringsdeskundigheid van de deelnemers. Er zijn actieve oefeningen die uitnodigen tot self-disclosure. In de training wordt verbinding gelegd tussen de eigen ervaring van de deelnemer en het werken met kinderen en jongeren. We gaan aan de slag met diverse werkvormen met betrekking tot kind en rouw.

De training is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in het domein jeugd.

Niveau
Hbo niveau

 

Leerdoelen van de training

  • Kennis nemen van de nieuwste theorie en modellen rondom rouw
  • Kennis over verschil tussen verlieservaring en verliestrauma
  • Oefenen met werkvormen met betrekking tot kind en rouw
  • Signaleren wanneer interventie noodzakelijk is of juist niet
  • Reflecteren over de eigen verhouding tot verlies en rouw
  • Uitwisseling met collega’s over het thema verlies

Na afloop van de training heeft u de nieuwste theoretische kennis rondom het omgaan met rouw. U weet welke reacties u kunt verwachten bij kinderen en welke problemen veroorzaakt worden wanneer er niet voldoende toegekomen kan worden aan rouw. Het is u duidelijk wanneer interventie noodzakelijk is.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Investering
Deze kosten voor de training zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

SKJ
De training is door het SKJ geaccrediteerd met 6,00 punten in de categorie formeel leren.

Certificering
Wanneer u de training heeft gevolgd ontvangt u een Certificaat van Jeugdprofessionals Nederland.

 

 

 

Inschrijven